Hvor ofte skal jeg skrive dagbog for at få udbytte?

Jeg bliver tit spurgt, hvor ofte, man skal skrive dagbog for at få noget ud af det, når jeg for eksempel holder foredrag eller webinarer. Mange er klar over, at det vil være godt for dem at skrive dagbog. Men de synes ikke, de kan presse mere ind i deres hverdag.

At skrive dagbog er ikke tidskrævende

Det er op til dig, hvor meget tid du vil bruge. Hvis du ønsker at bruge en dagbog som selvudvikling, behøver du kun bruge så lidt som 15 minutter, hver gang du skriver. Og du behøver ikke engang skrive dagbog hver dag. Dog skal du helst ikke lade gå måneder imellem dine skriverier, hvis du ønsker at blive klogere på dig selv og udvikle dig. 

Dagbog er ikke et dækkende ord

… netop fordi det ikke er nødvendigt at skrive hver dag.

Hvad skal der så til, hvis man vil bruge det at skrive dagbog som selvudvikling?

Det vigtigste er, at du ikke kun skriver om, hvad du har oplevet. Du skal også skrive om, hvordan du har det med det, du har oplevet. Det vil sige, at du skal skrive om, hvad du tænker om det, og hvad du føler.

Nogle gange kan det være svært at skrive om sine følelser. Her kan det hjælpe dig at skrive om, hvad du mærker i din krop. Følelser mærker vi med kroppen, så derfor skal du føre din opmærksomhed til din krop, mens du skriver, så du kan mærke, hvad det gør ved dig at skrive om en oplevelse. Og så huske at skrive om det, du mærker.

Øvelse i at skrive dagbog i 15 minutter:

  1. Start med at stille en alarm fx på din mobil, så den ringer om et kvarter. Så behøver du ikke holde øje med tiden.
  2. Skriv så om, hvordan du har det lige nu. Det vil sige: Hvad tænker du? Hvad mærker du i kroppen? Er der fx nogle steder, du spænder i kroppen? Og sidst, men meget vigtigt: Hvad føler du?

Når din alarm ringer efter et kvarter, så læg mærke til, hvor kort tid du har brugt på at skrive.

Mere skal der ikke til!

Den tid kan du sagtens finde i en ellers travl hverdag. Måske kan du lave den lille øvelse engang imellem, før du går i seng om aftenen. Det vil også hjælpe dig til at sove bedre, fordi du får tømt hovedet og kommer til stede i din krop ved at lave denne skriveøvelse.

Vil du vide mere om skriveterapi? Så læs her

Skriv dig glad med Skriveterapi

Hent dit Kapitel

Få et kapitel med en transformerende skriveteknik fra bogen Skriveterapi – Din Guide til Personlig Vækst. Skriveterapi kan give dig en bedre forståelse af dine egne behov og ønsker.

Samtidig tilmelder du dig mit nyhedsbrev med tips og tilbud direkte i din indbakke. Du kan altid framelde dig igen. Se min persondatapolitik her