Foredrag om skriveterapi

Foredrag: Introduktion til Skriveterapi

Du får en indføring i skriveterapi, hvor psykoterapeut MPF og specialist i skriveterapi Annette Aggerbeck fortæller om, hvorfor det er så sundt at skrive, og hvordan du får størst udbytte.

Skriveterapi er særlige skriveteknikker, som fremmer kontakten med dig selv og hjælper dig til at få det bedste ud af dit liv. Skriveterapi virker som en form for selvterapi.

Undersøgelser viser, at du kan styrke dit mentale velvære og dit immunforsvar ved at bruge skriveterapi. Hvis du arbejder med mennesker, kan du også bruge skriveterapi som led i dit arbejde til at arbejde med ressourcer og styrke selvstøtte.

Læs også om: Skriveterapeut uddannelse

I løbet af foredraget vil du få en smagsprøve på en skriveteknik, som kan bane vej for ny indsigt i dig selv. Så hav pen og papir parat.

Der kræves ingen særlige skriveevner, for du skriver  kun for dig selv.

Foredraget holdes fysisk eller som webinar.

Pris afhænger af, om du er privatperson, eller om du ønsker at bestille foredraget som virksomhed/organisation.

“Tak for en virkelig lærerig og inspirerende aften. Fin blanding af øvelser og teori og helt fantastisk indledning.”
Lena, tidligere kontorchef
“Det er tydeligt, at Annette Aggerbeck ved rigtig meget om emnet. Hun er virkelig hjemme i sit stof. Hun er nuanceret og indgår på bedste vis i dialog med deltagerne. Derudover skaber hun en god, varm og tryg stemning. Annette går meget op i, at det ikke må blive for stort og upersonligt, og det er rigtig godt. Selvom jeg har mange erfaringer selv med at skrive dagbog, gav samtlige øvelser et løft til et nyt niveau for mig. Det var jeg meget glad for.”
Britta, psykoterapeut

Foredrag: Skriveterapi for pårørende

Som pårørende bliver man ofte kastet ud i et uforudsigeligt og komplekst forløb, hvor der stilles store krav til en. For mange er det en opslidende proces, så det er ekstra vigtigt at passe godt på sig selv. Det kan man blandt andet gøre ved at lære at bruge skriveterapi som støtte i hverdagen.

Adskillige undersøgelser har vist, at det er godt for både vores psykiske og fysiske helbred at skrive om vores inderste tanker og følelser. Ved at skrive dagbog kan man blive mindre angst og deprimeret, få færre søvnproblemer, mindske stress og få mere energi til at klare hverdagens udfordringer. Forskning viser også, at dagbogen styrker immunforsvaret, så man ikke så ofte bliver syg. Alt sammen vigtigt, fordi omsorgsrollen kræver overskud.

I løbet af dette foredrag giver eksamineret psykoterapeut og specialist i skriveterapi Annette Aggerbeck en introduktion til det at bruge dagbogen som selvterapi. Annette vil blandt andet komme ind på nogle af de mange fordele ved at skrive dagbog som pårørende. Der vil også være tips til, hvordan man får størst udbytte af sin dagbog, hvor ofte man skal skrive for at det har effekt og meget mere. I løbet af foredraget laves skriveøvelser, så du hjælpes i gang.

Alle kan have glæde af at skrive dagbog. Det kræver ingen særlige forudsætninger – andet end at man er nysgerrig på sig selv. Man behøver ikke være god til at skrive. Det er aldrig for sent at begynde på en dagbog!

Foredraget holdes også for foreninger, virksomheder og andre interesserede. Foredraget holdes fysisk eller som webinar.

5 nemme tips til din skriveterapi

Sådan kommer du i gang

Skriveterapi kræver mindre, end du tror. Få effektive tips, der skyder dig i gang med at få skrevet.

Samtidig tilmelder du dig mit nyhedsbrev med tips og tilbud direkte i din indbakke. Du kan altid framelde dig igen. Se min persondatapolitik her