Når du føler dig ignoreret og overset – og hvordan skriveterapi kan hjælpe
Har du prøvet at sidde i en samtale og føle, at dine ord går direkte hen over hovedet på andre? Måske har du åbnet dig om noget vigtigt, men i stedet for at få støtte, ser du din samtalepartner tjekke sin telefon eller skifte emne. Sådanne oplevelser kan skabe en følelse af at være usynlig og uden værdi, hvilket påvirker selvværd og livsglæde.
Hvad sker der, når vi føler os ignoreret?
At blive ignoreret kan udløse en række stærke følelser, som vrede, skuffelse og sorg. Forskning viser, at når vi føler os overset, reagerer hjernen på lignende måder som ved fysisk smerte. Når andre ikke giver os opmærksomhed, kan det også føre til selvtvivl – vi begynder måske at undre os over, om vi virkelig har noget værdifuldt at sige, eller om vi selv er “problemet.”
Mulige årsager til følelsen af at blive overset
Der kan være flere grunde til, at du føler dig ignoreret. Det kan være:
- Hvis din samtalepartner er distraheret – måske af en travl hverdag, telefonen eller egne bekymringer – kan det give følelsen af, at du ikke bliver hørt. Det handler ikke nødvendigvis om dig, men om den andens manglende evne til at være nærværende.
- Hvis du har lavt selvværd, kan du komme til at virke undskyldende i dine udsagn, hvilket ubevidst signalerer usikkerhed. Når vi ikke er tydelige, kan det være svært for andre at forstå, hvor vigtigt emnet er for os.
- Nogle gange stemmer vores kropssprog og tonefald ikke overens med det, vi prøver at sige, og det kan sende forvirrende signaler. Dette kan gøre, at modtageren ikke opfatter dit budskab som vigtigt. Ved at blive bevidst om dit kropssprog og dine ord kan du få mere gennemslagskraft i dine samtaler.
Hvordan kan skriveterapi hjælpe?
Skriveterapi tilbyder et trygt rum til at udforske de følelser, der opstår, når vi føler os ignoreret eller overset. Ved at skrive kan du bearbejde frustrationer og finde klarhed i, hvordan du bedst håndterer udfordringerne. Gennem regelmæssig skrivning kan du styrke dit selvværd og støtte dig selv i at være tydelig i dine behov i din kommunikation med andre.
Forslag til skriveøvelse:
Prøv at skrive om en specifik situation, hvor du følte dig overset. Beskriv, hvad der skete, og hvordan det føltes – hvad lagde du mærke til i kroppen? Skriv derefter om, hvad du gerne ville have sagt eller gjort i situationen. Øv dig i at stå ved de følelser, der dukker op, og afslut med at skrive en opmuntrende besked til dig selv om, hvordan du kan håndtere lignende situationer fremover.
Tag næste skridt med skriveterapi
Hvis du ønsker at udforske, hvordan skriveterapi kan hjælpe dig med at arbejde med svære følelser og styrke dit selvværd, så tag med på Grundkursus i Skriveterapi (1 dag). På kurset får du konkrete værktøjer til at bruge skrivning som en vej til personlig vækst og bedre relationer.
God skrivelyst💚
De kærligste hilsner Annette Aggerbeck
Psykoterapeut MPF, Specialist i skriveterapi, Journalist og Cand.jur.
Har du spørgsmål, vil bestille en tid til terapi, eller er det andet, jeg kan hjælpe dig med, er du velkommen til at kontakte mig. Skriv til kontakt@skriveterapi.dk
P.S. Vil du lære at bruge Skriveterapimetoden™ på dig selv og andre?
Læs mere: