At skrive er effektiv stress behandling

Derfor hjælper skriveterapi ved stress

Forskning har vist, at det at skrive om sine negative følelser styrker helbredet. Man bliver ikke så ofte syg med for eksempel forkølelser og influenza. Man går heller ikke så ofte til lægen og har ikke så meget fravær på jobbet.

At skrive er effektiv stress behandling, for når man skriver om sine negative følelser, får man det bedre. At skrive virker ikke kun som en form for katarsis/renselse, hvor man føler sig lettet efter at have skrevet om ubehagelige følelser. At bruge det at skrive som redskab ved stress gør også, at man får bearbejdet ubehagelige oplevelser, så de ikke får lov til at fylde og dræne én for energi. Man hjælper desuden sig selv til at blive bedre til at regulere sine følelser, når man får sat dem på papir. Hvis du skriver i hånden, vil det have større effekt som stress behandling, end hvis du skriver på elektronisk udstyr. Det skyldes, at et særligt område i hjernen påvirkes ved håndskrift – et område, der er med til at regulere vores følelser.

 

Vidste du, at effektiv stress behandling også er at skrive om positive følelser?

 

Nyere undersøgelser viser, at det også hjælper at skrive om positive følelser. At skrive i så lidt som 20 minutter i så kort tid som 3 dage kan ifølge studier gøre en stor forskel. Forsøgsdeltagere har rapporteret om bedre humør og færre lægebesøg, længe efter de skrev om positive følelser.

 

Nogle undersøgelser har endda vist, at så lidt som at skrive i to minutter om dagen er effektivt. At skrive er dog ikke kun effektivt ved stress, men mindsker også angst, som desværre også rammer en del af dem, der har stress.

 

Forskning i skriveterapi

 

Denne skriveøvelse kan du bruge som stress behandling:

 

Hvis du føler dig stresset, så prøv at skrive om noget dejligt, du har oplevet. Det behøver ikke at være noget, der er sket for nylig, men kan ligge længere tilbage i tid. Du kan også vælge at skrive om de mennesker i dit liv, som betyder meget for dig. Mærk de dejlige følelser, mens du skriver og husk at skrive detaljeret om dine følelser, og hvad du mærker i kroppen. Brug så mange positive følelsesord, du kan, som passer på det, du føler. Det kan være ord som glad, lykkelig, taknemmelig, stolt… find selv på flere ord.

God skrivelyst!

 

Skriv dig stressfri!

Kunne du tænke dig endnu flere effektive skriveøvelser mod stress? Så har jeg sammensat et helt forløb til dig med 10 online moduler, som du kan tage i dit helt eget tempo, og når det passer dig. 

Kærlig hilsen Annette Aggerbeck,

Psykoterapeut (MPF) og specialist i skriveterapi

Skriv dig glad med Skriveterapi

Hent dit Kapitel

Få et kapitel med en transformerende skriveteknik fra bogen Skriveterapi – Din Guide til Personlig Vækst. Skriveterapi kan give dig en bedre forståelse af dine egne behov og ønsker.

Samtidig tilmelder du dig mit nyhedsbrev med tips og tilbud direkte i din indbakke. Du kan altid framelde dig igen. Se min persondatapolitik her