7 behagelige veje til en hverdag med mindre stress

Find dig ikke i stress! Her får du nemme veje til at finde indre ro

Vi oplever alle sammen en grad af stress i løbet af livet. Men det betyder ikke, at vi bare skal indstille os på at skulle leve med stress. Der er nemlig meget, du selv kan gøre for at undgå, at tidlige symptomer udvikler sig til kronisk stress med konstant indre uro, hjertebanken, åndenød og mange andre ubehagelige symptomer, der tilmed kan vække angst. De råd, du her får, er enkle og kan både forebygge og behandle stress. Det behøver ikke kræve stor anstrengelse at følge disse råd.

7 behagelige veje til en hverdag med mindre stress:

  1. Hvis der er et problem, er der også altid en løsning. Så giv ikke op! Tag ansvar for din situation og gør noget ved den. Hvis du forbliver passiv og tænker, at du ikke kan gøre noget for at ændre din situation, bliver det kun værre.
  2. Find ud af, hvad der er årsag til din stress. Handler det om mængden af opgaver og udfordringer? Privat eller på arbejdet? Handler det om din måde at tænke på? Opfatter du udfordringer som belastninger, du ikke har kontrol over? Eller hvad handler det om? Begynd at skrive om, hvordan du har det i løbet af dagen, og hvad du gør dig af tanker undervejs.
  3. Bevæg dig. Dyrk motion, tag cyklen til og fra job. Bevægelse gør, at du producerer færre stresshormoner. Al bevægelse tæller, også når du går en lille tur med hunden eller tager trappen til din lejlighed.
  4. Brug dit sociale netværk. Det er vigtigt at tale med andre om, hvordan du har det. Så brug både venner og kolleger på arbejdet til at sætte ord på dine udfordringer og følelser, så de kan hjælpe dig med at finde løsninger.
  5. Put ’jeg-tid’ i din kalender et par aftener om ugen, hvor du kobler af med noget, du sætter stor pris på. Lyt til en bog, se en film, gå en lille tur…
  6. Arbejd smartere, ikke hårdere. Lær at prioritere dine arbejdsopgaver. Accepter at din indbakke altid vil være fuld, og at du ikke behøver svare med det samme.
  7. Øv dig i at se lysere på tingene. Stress kan forværres af en negativ tankegang. Så læg mærke til de ting i livet, du er taknemmelig for. Skriv hver aften 3 ting i din dagbog, som du synes, er gået godt i løbet af dagen. Glæd dig over dem og mærk den gode følelse i kroppen, når du bagefter læser det, du har skrevet.

Læs min artikel om usund perfektionisme:

Kræver du for meget af dig selv?

Jeg ønsker dig det allerbedste!

De kærligste hilsner

Annette Aggerbeck

Psykoterapeut, specialist i skriveterapi, journalist og cand.jur.

5 nemme tips til din skriveterapi

Sådan kommer du i gang

Skriveterapi kræver mindre, end du tror. Få effektive tips, der skyder dig i gang med at få skrevet.

Samtidig tilmelder du dig mit nyhedsbrev med tips og tilbud direkte i din indbakke. Du kan altid framelde dig igen. Se min persondatapolitik her